Què fem


Nosaltres fem activitats divulgatives i petites produccions artístiques en l'àmbit de l'astronomia, el medi natural i la cultura popular. Aquí pots veure algunes de les activitats que et proposem però en l'apartat d'aquest blog de fitxes amb totes les activitats trobaràs totes les fitxes de les diferents activitats amb la informació detallada.


BONA NIT 
Activitat d'observació astronòmica

Sabies que aquí a l’hemisferi nord podem veure fins a 3000 estrelles a ull nu... 
Bona nit és una aproximació al món de l’astronomia, on podràs aprendre les constel·lacions observables en el cel i la mitologia associada a cada una d’elles. L’activitat es realitzarà mitjançant l’observació directa amb l’ajuda d’un punter làser i es treballaran aspectes d’astrofísica elemental juntament amb històries i llegendes mitològiques.
Gracies a l’ajut d’un telescopi podrem observar amb detall objectes del nostre sistema solar com els anells de Saturn o les 4 llunes principals de Júpiter: Io, Ganímedes, Calisto i Europa...
Les característiques tècniques del telescopi ens permetran anar molt mès enllà del sistema solar i poder observar altres objectes presents en la nostra galàxia com les nebuloses (Nebulosa d’Orió M42, Nebulosa de la Llacuna M8, Nebulosa de l’Anell M57...), els cúmuls oberts (les Pléiades M45, M11...), estrelles dobles (Almach, Albireo, Mizar i Alcor...), etc.
També podrem observar objectes que estan fora de la nostra galàxia, com els cúmuls globulars (Cúmul d’Hèrcules M13, M22, M3...) o altres galàxies (Galàxia d’Andromeda M31, Galàxia del Remolí M51...).

A qui va destinada:
Públic familiar, grups d’amics, escolars, associacions i a tota aquella gent que vulgui fer una activitat amena d’introducció a l’astronomia.

Durada: 2 hores aproximadament


També realitzem cursos d’iniciació a l’astronomia, tallers, xerrades i altres activitats sobre diferents aspectes astronòmics. Podeu consultar opcions i preus contactant directament amb nosaltres a bonanitastronomia@gmail.com o trucant al 639654561.

                                         Copyright Sternalia/Anna BoschSESSIONS DE PLANETARI
Disposem d’un planetari amb capacitat per a 25 persones en el qual podràs gaudir d’una sessió de planetari on aprendràs a reconeixer les constel·lacions observables a l’emisferi nord i tota la seva mitologia associada. També observaràs els diferents planetes del sistema solar i objectes astronòmics molt més llunyans...
Els continguts de la sessió es poden pactar previament i són totalment adaptables al marc curricular de cada curs.


A qui va destinada:
Públic escolar (educació infantil, primaria i secundaria), biblioteques, cases de colònies, escoles de natura i tots aquells centres o associacions que vulguin fer una activitat amena d’introducció a l’astronomia.

Durada: 45 minuts

Preus: 
Sessió de planetari per a 1 grup (màxim 25 persones)  preu a convenir.
Escolars: Preu a convenir en funció de la quantitat d’alumnes que facin l’activitat i les sessions de planetari que haguem de fer.
Contacta amb nosaltres a bonanitastronomia@gmail.com o trucant al 639654561.

RECORREGUTS NATURALISTES

Els recorreguts naturalistes no són nomès una simple excursió a la muntanya, sinó que són una verdadera aproximació a tot allò present en ella... observarem els diferents tipus de vegetació i la flora associada, així com els rastres de les espècies de fauna salvatge presents  en el territori, aprendrem a reconèixer diferents cants d’ocells i a buscar-los en els seus hàbitats, també observarem els tipus de roques i aprendrem a diferenciar-les.
Aquests recorreguts pretenen observar hi interactuar amb tots els elements naturals presents en el territori, per poder impregnar-nos d’ells amb tota la seva essència i quedar tocats per la natura i tot el que d’ella es desprèn.


A qui va destinada:
Públic familiar, grups d’amics, associacions, grups excursionistes, tallers d’ocupació, escolars i a tota aquella gent amb ganes de descobrir els valors naturals presents en el nostre territori.

Durada:  3 hores 


També es poden realitzar recorreguts naturalístics més tècnics, d’ecologia aplicada a la botància, de fauna, de flora, de bolets... podeu consultar contactant directament a bonanitastronomia@gmail.com o trucant al 639654561.